F ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑ - CAPITALISM: A LOVE STORY - FilmBoy ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑ - CAPITALISM: A LOVE STORY - FilmBoy
  • Latest News

    ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑ - CAPITALISM: A LOVE STORY


    Το πρώτο ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει το KostasBlog δε θα μπορούσε να μην είναι του Michael Moore.  Ο ‘παράξενος αυτός τύπος’ που τριγυρνά με μια κάμερα έξω από το κοινοβούλιο και το Κονγκρεσσο και ‘ενοχλεί’ τους πολιτικούς, είπε να πάει και μια βόλτα μέχρι τη Wall Street, μήπως και εκεί δεν είχε αποκτήσει ακόμα εχθρούς. 

    Στην αρχή η ταινία ήταν σχεδιασμένη να βγει ως συνέχεια του Fahreneit 9/11, μετά όμως τη δεύτερη εκλογή Μπους (by the way, ο πιο ηλίθιος πρόεδρος που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα) ο Moore αποφάσισε να εστιάσει περισσότερο στις εταιρείες της Αμερικής μέχρι που τον πρόλαβε η οικονομική κρίση και σχεδόν ξαναέφτιαξε το φιλμ απ’την αρχή.    

    Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στη καταστροφική επιρροή της κυριαρχίας των μεγαλοεταιρειων στη καθημερινή ζωή των Αμερικανών πολιτών, και κατ’επεκταση όλου του κόσμου.
    ...'Ποιο είναι το τίμημα της αγάπης στον Καπιταλισμό; Πριν χρόνια, αυτή η αγάπη έμοιαζε αθώα. Τώρα, το αμερικάνικο όνειρο έγινε εφιάλτης με το κόσμο να πληρώνει το τίμημα με τις δουλειές του, το σπίτι του και τα χρήματα του.' 

    Ξέρετε, υπάρχουν και καλά και κακά στον αντίκτυπο που έχουν αυτά τα ντοκιμαντέρ, ειδικά του Michael Moore, σε σχέση με το αν γίνονταν κάτι αντίστοιχο και εδώ.
    Το κακό είναι ότι δε θα τον αφήνανε να κάνει όλα αυτά που είναι ελεύθερος να κάνει στην Αμερική. Θα είχε αντιδράσεις από πολιτικούς, επιχειρηματίες, τραπεζίτες που με τη σειρά τους θα πίεζαν μεγαλοεκδότες, δε θα υποστηρίζονταν από κανέναν και εν τέλει θα τα παράταγε.
    Άλλωστε, η Αμερική είναι η μόνη χώρα στο πλανήτη, στην οποία θα έβγαινε ταινία με τίτλο Death Of A President (2006) σε ντοκιμενταριστικο στιλ, που να μιλάει ονομαστικά για πιθανό σενάριο δολοφονίας εν ενεργεία προέδρου! 
    Αυτά για εκείνους που μιλάνε περί δημοκρατίας. 


    Από την άλλη μεριά όμως, αν έβγαινε κάποια από τις ταινίες του στην Ελλάδα να μιλά για συνομωσίες, κλεψιές, απιστίες και όλα τα τρομερά που συμβαίνουν στη πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτικη σκηνή , ο κόσμος δε θα πήγαινε απλά  απαθής να το παρακολουθήσει στο σινεμά, ανάμεσα στο Χαρυ Ποττερ και το Τρανσφορμερς.  Θα έπεφταν κυβερνήσεις άμεσα!
    Στην Αμερική ο κόσμος τα βλέπει, μαθαίνει, οργίζεται, βρίζει, ...και τελικά ψηφίζει πάλι Bush!
    Ήμουν Νέα Υόρκη στις εκλογές του 2005 και το είδα.  

    Κι όμως, όσοι από εσάς βιαστείτε να πείτε ότι κανείς δεν ακούει εκεί κάτω, να υπενθυμίσω ότι πριν 2 χρόνια ο Moore  ασχολήθηκε με την κοινωνική ασφάλιση και τη περίθαλψη, με το Sicko (υποψηφιότητα για Όσκαρ) και τώρα ο Ομπαμα βάζει πλάτες για να περάσει ένα νέο σύστημα υγείας.   

    Ως τώρα έχει κάνει 9 εκατομμύρια δολάρια σε 2 βδομάδες προβολής, αλλά τα φιλμ του Michael Moore πουλάνε περισσότερο στο dvd παρά στις αίθουσες.
    Στην Ελλάδα θα προβληθεί απο την Hollywwod Entertainment στις 26 Νοεμβριου. 


    Δείτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑ - CAPITALISM: A LOVE STORY Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top