F THE MESSENGER - FilmBoy THE MESSENGER - FilmBoy
  • Latest News

    THE MESSENGER


    Ο πόλεμος του Βιετνάμ έχει δώσει στον κινηματογράφο κάποιες εξαιρετικές anti-war ταινίες, και το ίδιο συμβαίνει με αυτόν στο Ιράκ (βλ. The Hurt Locker).

    Μια επίσης πολύ καλή ταινία φαίνεται να είναι το The Messenger του Oren Moverman στο ντεμπούτο του ως σκηνοθέτης, που προβλήθηκε σε οποιοδήποτε μεγάλο η μικρό φεστιβάλ μπορείτε να σκεφτείτε, με καθολική αποδοχή από κοινό και κριτικούς αλλά και με δυο βραβεία στο φεστιβάλ του Βερολίνου, ένα από τα οποία η Αργυρή Άρκτος.

    Παρά τη μικρή διανομή της από κάποια Oscilloscope Pictures, το φιλμ ήδη παίρνεται στα σοβαρά και για τα Όσκαρ, στο ερμηνευτικό κομμάτι του.
    Κι αυτό γιατί ο Ben Foster κυρίως, η Samantha Morton αλλά και ο Woody Harrelson (αμφιβάλει κανείς ότι φέτος ήταν η χρονιά του;) είναι καταπληκτικοί, όπως λένε ΟΛΕΣ οι κριτικές.

    Ο πρώτος υποδύεται τον Γουιλ, έναν Λοχία που επιστρέφει σπίτι του  από το μέτωπο του Ιράκ με τραύμα στο μάτι που του προκαλεί πόνο και προβλήματα στην όραση.
    Γυρνώντας αποκτά και άλλους ‘πόνους’ αφού η κοπελιά του (Jena Malone) έχει ήδη βρει άλλον.
    Αλλά το δράμα δεν είναι εδώ.

    Ο Γουιλ επιστρατεύεται από το στρατό για να κάνει τη χειρότερη δουλειά στο σώμα.
    Με τη καθοδήγηση ενός άλλου υψηλόβαθμου στρατιωτικού (Woody Harrelson) έχουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τα δυσάρεστα νέα στις οικογένειες των KIA (Killed In Action) στρατιωτών.

    Οι οδηγίες είναι σαφής: Καμία επαφή, είτε φυσική είτε συναισθηματική, απλά μεταφέρουν τα νέα υπομένοντας αμίλητοι κάθε αντίδραση.

    Στην αρχή όλες οι αντιδράσεις είναι κακές και απότομες, μέχρι που συναντούν την Ολιβια (Samantha Morton)
    Μια ευγενική και με κατανόηση χήρα, μητέρα ενός μικρού αγοριού, που παίρνει τα νέα με απίστευτη καλοσύνη και ψυχραιμία.


    Photo Gallery


    Ο ψυχρός Woody θεωρεί ότι έχει βρει άλλον.
    Ο κλειστός κι ευαίσθητος Ben όμως τη παρακολουθεί διακριτικά μέχρι που γίνονται ο ένας το φάρμακο του άλλου.

    Σε ταινίες που σχετίζονται με θέματα του Στρατού συνηθίζεται η παρουσία ενός συμβούλου, ο οποίος προσπαθεί να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις.

    Κάτι τέτοιο έγινε μόλις πρόσφατα με αποτέλεσμα να κοπεί η ερωτική σκηνή του Ben Foster με την Samantha Morton που θα προκαλούσε μεγάλες αντιδράσεις, επιτρέψτε μου να πω, δικαίως.
    Κανείς δεν θα ήθελε να βλέπουν οι στρατιώτες τους αγγελιοφόρους να κοιμούνται με τις γυναίκες των νεκρών συμπολεμιστών τους.

    Σε δηλώσεις του ο πρωταγωνιστής (και ισχυρό αουτσάιντερ για τα Όσκαρ) είπε ότι δεν τον ενόχλησε καθόλου αφού υπήρχαν και άλλοι τρόποι να ‘σφραγίσουν’ τη σχέση τους από το κρεβάτι.


    9 στις 10 κριτικές είναι πολύ καλές για μια ταινία με ενδιαφέρον ποστερ, πολύ καλό trailer και εξαιρετική μουσική.
    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα σε 4 μόνο αίθουσες στις 13 Νοέμβρη και στην Ελλάδα τη διανομή την έχει η Village Films. Απομένει η ανακοίνωση για την ημερομηνία προβολής της.

    Δείτε το πολύ καλό trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: THE MESSENGER Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top