F ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΟΡΣΟΝ ΓΟΥΕΛΣ - ME AND ORSON WELLES - FilmBoy ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΟΡΣΟΝ ΓΟΥΕΛΣ - ME AND ORSON WELLES - FilmBoy
  • Latest News

    ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΟΡΣΟΝ ΓΟΥΕΛΣ - ME AND ORSON WELLES


    Είναι εκπληκτικό το πόσο επιφυλακτικά είναι τα studio με  ταινίες που αφορούν τέχνη, θέατρο και γενικά εικαστικό περιεχόμενο.
    Τρανταχτό παράδειγμα το Me and Orson Welles.

    Η ταινία έχει έναν αναγνωρισμένο σκηνοθέτη, τον Richard Linklater που ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για το Before Sunset το 2004.

    Έχει πρωταγωνιστή τον Zac Efron (17 Again), το αγαπημένο καλό παιδί της Αμερικής και των κοριτσιών της, και από τους εμπορικοτερους έφηβους ηθοποιούς αυτή τη στιγμή.

    Επιλέγει έναν σχετικά άγνωστο ηθοποιό για να ενσαρκώσει το θρύλο της κινηματογραφικής Αμερικής Ορσον Γουελς, τον Βρετανό Christian McKay, που προηγουμένως είχε κάνει ένα one-man show στο θέατρο υποδυόμενος τον Wells και που εδώ γεμίζει κομπλιμέντα για την ερμηνεία του.

    Αποτέλεσμα;
    Η ταινία προβλήθηκε πέρυσι στο φεστιβάλ του Τορόντο, γέμισε από θαυμαστές και διθυράμβους αλλά δε βρήκε κανέναν αγοραστή!

    Έτσι, βρήκε ανοιχτή τη πόρτα η Freestyle Releashing όπως είχε κάνει και με το The Collector πριν λίγους μήνες και γέμισε δολάρια, και πήρε τη μικρή διανομή (άσχετα αν μάλλον δικαιώνονται τα μεγάλα studio τελικά, αφού σε 178 αίθουσες δεν έκανε ούτε 1.000 εισιτήρια ανά αίθουσα στο τριήμερο άνοιγμα της).

    Στο μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι να πάρει κάποιο βραβείο τώρα στα τέλη του χρόνου, γιατί αλλιώς τη ταινία φαίνεται να βλέπουν μόνο οι λάτρεις του Ορσον Γουελς, οι θεατρόφιλοι και οι σπουδαστές υποκριτικής.

    Κι όμως, όταν πρωτοείδα το trailer πριν κάνα δυο μήνες, έβαλα τη ταινία πολύ ψηλά στα δικά μου προσεχώς, κάτι που σημαίνει ή ότι έχουν κάνει πολύ καλό trailer ή ότι έχω γίνει κουλτουριάρης.



    Το σενάριο (Holly Gent Palmo και Vincent Palmo Jr.) αναβιώνει από το μυθιστόρημα του Robert Kaplow και είναι μια φανταστική ιστορία γύρω από ένα ιστορικό πρόσωπο.

    Ένας μαθητής (Zac Efron) που αγαπάει το θέατρο και τη μουσική περιπλανιέται έξω από ένα θέατρο και προσλαμβάνεται από τον ιδιότροπο Ορσον Γουελς (Christian McKay) για έναν μικρό αλλά κρίσιμο ρόλο.

    Ο νεαρός παρακολουθεί (κι εμείς μαζί του) την προετοιμασία της παράστασης κατά τη τελευταία εβδομάδα, και το πώς από τη καταστροφή καταλήγει στην απόλυτη δημιουργική τέχνη, με ηθοποιούς να απορούν με τις παράξενες ιδέες του ιδιοφυή σκηνοθέτη.

    Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα βρει καιρό για να φλερτάρει και με τη γραμματέα του θεάτρου και βοηθού του Γουελς (Claire Danes).

    Η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 25 Νοεμβρίου αλλά στην Ελλάδα θα αργήσει λίγο.
    Όπως λέει το Δελτίο Τύπου της Seven Films, η προβολή της στις ελληνικές αίθουσες έχει προγραμματιστεί για τις 18 Φεβρουαρίου 2010.

    Όποτε και να είναι, εγώ θα τη δω.
    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΟΡΣΟΝ ΓΟΥΕΛΣ - ME AND ORSON WELLES Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top