F ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ ΚΑΡΔΙΑ - TELL-TALE - FilmBoy ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ ΚΑΡΔΙΑ - TELL-TALE - FilmBoy
  • Latest News

    ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ ΚΑΡΔΙΑ - TELL-TALE


    Με τα νέα ότι η Genious Products (η φίρμα της Weinstein Company για τη διανομή dvd και video) μόλις αγόρασε τα δικαιώματα για την Αμερική και ίσως το βγάλει στις αίθουσες κάποτε μέσα στο 2010, το Tell-Tale αποκτά ξεχωριστή σημασία, όχι ότι δεν είχε και πριν από αυτά.

    Εκτός του ότι βασίζεται σε ιστορία του μεγάλου συγγραφέα Edgar Allan Poe (με τίτλο The Tell-Tale Heart) και πέρα από το προσεκτικά επιλεγμένο cast, o Ridley Scott μαζί με το γιο του Tony, φαίνεται να βρίσκονται στα credit της παραγωγής...

    ...δηλαδή δεν ασχολήθηκαν καθόλου με το φιλμ, ειδικά όταν ο πρώτος είναι απασχολημένος με το επερχόμενο Robin Hood με τον Russell Crowe.

    Στοιχεία για τη ταινία ήταν δύσκολο να βρεθούν, ελάχιστες κριτικές υπάρχουν αλλά αυτές μιλάνε για μια γρήγορου ρυθμού ταινία, καλές ερμηνείες, λίγες αλλά εκλεπτυσμένες gore σκηνές.

    Πρωταγωνιστής είναι ο Josh Lucas (με ένα ρολακι στο Management που ούτε θυμάμαι) ως χωρισμένος πατέρας με τη μικρή κορούλα του να έχει μεγάλα προβλήματα υγείας.

    Ακόμα πιο τραγικά, ο ίδιος υποφέρει από καρδιακά προβλήματα μέχρι που αναγκάζεται εσπευσμένα να κάνει μεταμόσχευση.

    Σύντομα αρχίζει να βλέπει σκληρά οράματα κι εφιάλτες που, καταλαβαίνει ότι ανήκουν στον δότη, ο οποίος ...ζητά εκδίκηση μετά θάνατον, μέσω του σώματος του καημένου πατέρα!


    Εκείνος αρχίζει και σκοτώνει με όλους τους πιθανούς τρόπους, κι εμείς βλέπουμε αστραπιαία ματωμένα πλάνα – κάποια από αυτά σκληρά – αλλά ο Josh Lucas είναι μια φάτσα που εύκολα συγχωρείς.

    Συμφωνώ ότι έχουμε δει παρόμοιες μπαρούφες αλλά το ιδιαίτερο στυλ (που φαίνεται από το trailer ακόμα) και ο Brian Cox (The Escapist) στο ρόλο του μπάτσου που καταλαβαίνει τι γίνεται, νομίζω ότι κάνουν κάπως ξεχωριστή αυτή τη ταινία.

    Η Lena Headey (The Broken) έχει πολύ λίγα να κάνει ως η γιατρός της μικρής και καψουρα με τον πατέρα.

    Ένα art house θρίλερ όπως λένε οι αμερικανοί, μια άσκηση σκηνοθεσίας που ο Michael Cuesta μάλλον περνάει με καλό βαθμό αλλά επιφυλάσσομαι γιατί το δείγμα κριτικών δεν είναι καθόλου επαρκές.

    Η Odeon θέλει να μας πείσει ότι αξίζει να είναι η πρώτη ταινία που θα δούμε το νέο χρόνο, ή η τελευταία του 2009 αφού κάνει πρεμιέρα στις 31 Δεκεμβρίου. 

    Δείτε το trailer (ούτε trailer HD δε βρήκα!)

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ ΚΑΡΔΙΑ - TELL-TALE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top