F ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ - UP IN THE AIR - FilmBoy ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ - UP IN THE AIR - FilmBoy
  • Latest News

    ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ - UP IN THE AIR


    **********   7/10

    Και ξάφνου, μέσα στο πανδαιμόνιο με τα φώτα, τα μπαλέτα και τα χορευτικά, και στην ένταση των ανώτερων οπτικών 3D εφε ενός διαφορετικού και πιο όμορφου από τον δικό μας πλανήτη, έρχεται ένα φιλμ να αποδείξει αυτό που πιστεύει ακράδαντα το KostasBlog:
    Το σενάριο είναι το κυριότερο. 


    Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Walter Kim του 2001, το σενάριο είναι του Sheldon Turner μαζί με τον ίδιο τον Jason Reitman ο οποίος ήρθε φέτος με μια ταινία που διαλύει όλες τις επιφυλάξεις κάποιων στο Hollywood ότι η προπέρσινη υποψηφιότητα του για Όσκαρ με το Juno ήταν πυροτέχνημα. 

    Η ιδέα για το Up In The Air υπήρχε πριν καν από το Thank You For Smoking το 2005 η οποία είναι η πρώτη ταινία του που είδα, αλλά πολύ καλώς έγινε τώρα, με τη παγκόσμια οικονομική κρίση να σιγοντάρει μια ιστορία που μιλάει για απολύσεις εργαζόμενων! 

    Μάλιστα, με εξαίρεση των διάσημων πρωταγωνιστών, οι άνθρωποι που βλέπουμε να απολύονται είναι πραγματικοί απολυμένοι! 

    Οι συντελεστές έβαλαν αγγελίες στο St. Louis και το Detroit ζητώντας ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους πρόσφατα, για ντοκιμενταριστικους λόγους. 

    Στις auditions τους είπαν να πουν στη κάμερα ο,τι είπαν και στους εργοδότες τους ή το καλύτερο, να πουν όλα αυτά που ήθελαν να πουν αλλά δεν το έκαναν!     

    Η επιλογή του πρωταγωνιστή είναι άλλη μια σωστή επιλογή, αφού ο George Clooney είναι γεννημένος για τέτοιους ρόλους, και έχω την αίσθηση ότι όλοι μας αυτόν θα σκεφτόμασταν.
    Τι είδους ρόλο εννοώ; 


    Του 30-φευγα γκριζομάλλη κυριλέ ταξιδιώτη με την αφοπλιστική ψυχραιμία να απολύει εργαζομένους σε όλη την επικράτεια της Αμερικής όταν οι εργοδότες ντρέπονται(!) να το κάνουν, αλλά και με τη χαρακτηριστική κίνηση να κοιτιέται στο καθρέφτη απορημένος όταν μια νεαρά τον αποκαλεί γέρο! 

    Photo Gallery




    Πάνω απ’όλα είναι μια ιστορία για έναν τύπο που νομίζει ότι ξέρει πως δουλεύει το πράγμα, αλλά τελικά θα καταλάβει ότι δεν έχει ιδέα. 

    Η εταιρεία για την οποία ο ίδιος δουλεύει, προσλαμβάνει μια νεαρή που απολύει με διαφορετικό στυλ (μέσω ιντερνετ) και την υποδύεται η αποκάλυψη Anna Kendrick (η συμμαθήτρια της Μπελα στο New Moon), η 2η νεότερη ηθοποιός που έχει κερδίσει βραβείο Tony και που εδώ κέρδισε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα! 

    Το ρόλο της γυναίκας που κάνει τον George να αναθεωρήσει παίζει η Vera Farmiga (Orphan, Nothing But The Truth) και συμπληρώνει το τρίο των ηθοποιών που θα πρωταγωνιστήσουν στις απονομές του Γενάρη (τουλάχιστον). 

    Συνολικά 6 υποψηφιότητες για τα Golden Globes, όλες για τις κύριες κατηγορίες (Καλύτερη Ταινία Δράμα, Σκηνοθεσία, Σενάριο και τους 3 ρόλους) και καταπληκτικές κριτικές από τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιευμένων κριτικών. 

    Η Paramount ήθελε να εξαργυρώσει την ώθηση της ταινίας στις υποψηφιότητες και το έβγαλε σε λίγες αίθουσες στις 4 Δεκεμβρίου, πριν το grand opening τα Χριστούγεννα.
    Στην Ελλάδα η UIP θα μας το αργήσει (4 Φεβρουαρίου 2010). 


    Δείτε 17 φωτογραφιες απο τη ταινια και 5 wallpapers στη Photo Gallery επανω, και δειτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ - UP IN THE AIR Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top