F ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ - COP OUT - FilmBoy ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ - COP OUT - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ - COP OUT

    **********   7/10
    Αν προσπαθούσες να συνδυάσεις τις ευαισθησίες των αστυνομικών ταινιών του ’80 με τη βρώμικη γλώσσα αυτών του Kevin Smith, θα έβγαζες το Cop Out. 

    Πριν το κάνεις όμως, θα είχες πρόβλημα με τον τίτλο, όπως και η προηγούμενη σκηνοθετική δουλειά του ηθοποιου-σκηνοθετη-σεναριογραφου-παραγωγου Kevin Smith, το εξαιρετικό Zack and Miri Make a Porno που είχε φέρει σε δύσκολη θέση τον ίδιο γιατί δε μπορούσε να προβληθεί διαφημιστικό πριν τις 9 το βράδυ λόγω του τίτλου και μόνο. 

    Ο αρχικός τίτλος εδώ ήταν A Couple of Dicks αλλά η Warner Bros δεν ήταν διατεθειμένη να παίξει με τη φωτιά και το έκανε A Couple of Cops. 

    O Smith αντέδρασε αλλά όχι και πολύ έντονα, καθώς αυτή είναι η πρώτη ταινία του που βγαίνει από μεγάλο studio, και τελικά έγινε Cop Out (που μεταξύ μας, φαίνεται πιο ενδιαφέρον). 

    Ο Bruce Willis και ο Tracy Morgan υποδύονται δυο βετεράνους αστυνομικούς που δε μπορούν να μείνουν ούτε 10 λεπτά ...




    ...που να μην κάνουν μαλακία. 

    Όλα τα στραβά που συμβαίνουν στοιχίζουν κυρίως στο χαρακτήρα του Willis, καθώς υπολογίζει πολύ στη δουλειά του, αφού έχει την κόρη του να παντρέψει (Michelle Trachtenburg από το 17 Again) και τον πατριό της (Jason Lee) να εντυπωσιάσει. 

    Όταν προσπαθεί να βγάλει κάποια λεφτά παραπάνω πουλώντας μια σπάνια κάρτα του μπειζμπολ, τα πράγματα στραβώνουν αφού ένας κλέφτης (ο Στιφλερ του American Pie, Seann William Scott) την κλέβει και ο συνεταίρος του τον μπλέκει ακόμα περισσότερο. 

    Είναι η πρώτη ταινία του Kevin Smith όπου ο ίδιος δεν έχει γράψει και το σενάριο (Robb και Mark Cullen), το οποίο ήταν στη Λίστα με τα καλύτερα σενάρια που δεν έχουν γίνει ταινίες του 2008. 

    Πριν αγοραστεί από την Warner, η εταιρεία παραγωγής Gold Circle Films είχε υπ’οψην της τον Robin Williams και τον James Gandolfini για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους (πολύ καλό μου φαίνεται). 

    Όπως συμβαίνει σε τέτοιες κωμωδίες, οι κριτικές είναι κακές σχεδόν όλες, και συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί, μιας και όταν πρωτοείδα το trailer πριν κάνα δυο μήνες μου φάνηκε ξεκαρδιστικό. 

    Οι αναγνώστες του KostaBlog θα ενημερώσουν μόλις το δουν όλους μας όπως πάντα, φαντάζομαι. 

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 26 Φεβρουαρίου και πήγε καλούτσικα αφού το τριήμερο έκανε 18 εκ. δολάρια και ως τη 2η εβδομάδα είχε 32 (στοίχισε 30). 

    Στην Ελλάδα το έχει η Village Films και μόλις ανακοινώσει την ημέρα θα επανέλθω. 

    Δείτε το ακατάλληλο trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ - COP OUT Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top