F ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ - CENTURION - FilmBoy ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ - CENTURION - FilmBoy
  • Latest News

    ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ - CENTURION

    **********   6/10

    Ας κάνουμε μια εργασία. 

    Πάρτε το Braveheart, τον Μονομάχο, τους 300 και τον Βασιλιά Αρθούρο, βγάλτε όλες τις βαρετές σκηνές με τους Βασιλιάδες, τους Πρίγκιπες, τους σκλάβους, τις συναλλαγές, τους διάλογους και αφήστε μόνο τις σκηνές δράσης. 

    Αυτό που θα βγει θα μοιάζει πολύ στο Centurion του Neil Marshall, δηλαδή μια γρήγορη ταινία εποχής με πολύ δράση και εξαιρετικές εικόνες, που διασκεδάζει το μάτι χωρίς να κουράζει το μυαλό. 

    Οι κριτικές που μας έρχονται από το SXSW Film Festival μας προειδοποιούν ότι θα δούμε πολύ αίμα, όπως άλλωστε και οι προηγούμενες ταινίες του Neil Marshall (το πολύ καλό The Descent και το καλούτσικο Doomsday). 

    Πρόκειται για την ιστορία ενός Ρωμαίου Εκατόνταρχου (Michael Fassbender με ένα μικρό ρόλο στο Inglourious Basterds) που επιζεί μαζί με άλλους έξι στρατιώτες από μια ενέδρα των βάρβαρων Σκωτσέζων. 

    Βρίσκονται παγιδευμένοι ...



    ...σε εχθρικά εδάφη και προσπαθούν πεζοί να μπουν σε φιλικά σύνορα, ενώ στο κατόπι τους βρίσκεται μια αιμοβόρα ομάδα βαρβάρων με αρχηγό την ...freakie Olga Kurylenko (το κορίτσι του Τζεημς Μποντ στο Quantum of Solace). 

    Τόσο απλό είναι το σενάριο (πάλι του Neil Marshall), δίνει ένα ξεκίνημα και μια ενδεικτική γνωριμία με τους πρωταγωνιστές, για να έρθουν να πάρουν το πρώτο ρόλο οι μονομαχίες, τα βέλη (...πολλά βέλη), τις φωτιές, το αίμα και γενικά δράση.   

    Μια Βρετανική παραγωγή, γυρισμένη στα δάση του Surray της Αγγλίας (εκεί που γυρίστηκε και ο Robin Hood του Ridley Scott) με Ευρωπαίους ηθοποιούς κι ένα trailer που από τα μέσα Φεβρουαρίου που το πρωτοείδαμε εδώ καταλάβαμε ότι δε πρέπει να τη χάσουμε με τίποτα. 

    Δε φάνηκε να συγκινεί τους Αμερικανούς – αν και σε ότι αφορά ταινίες εποχής κάνουν σα τρελοί για την Ευρώπη – αν και η Magnet Releashing που πήρε τη διανομή πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα τη βγάλει σε λίγες αίθουσες τον Αύγουστο, αλλά αφού το κυκλοφορήσει σε VOD (Video On Demand) τον Ιούλιο!

    Review: Καλή φωτογραφία και σκηνοθεσία και παραδόξως πειστικός ο Michael Fassbender ως ο πολεμιστής που εχει το χάρισμα να οδηγεί άντρες στη νίκη αλλά και να κερδίζει τη καρδιά της κοπέλας στο τέλος (μια αγνώριστη Imogen Poots που τελευταία τη βλέπω όλο μπροστά μου).

    Δε θα βαρεθείτε σε καμία στιγμή αλλά πρεπει να γνωρίζετε οτι ο Neil Marshall έδωσε μεγάλη βάση στο αίμα και τις βάρβαρες σκηνές, που γίνονται άλλωστε από βάρβαρους.

    Όπως σωστά διάβασα, το Centurion είναι σαν το Gladiator σκηνοθετημένο απο τον Freddy Krueger!

    Στη Βρετανία πάντως θα κάνει πρεμιέρα μαζί με την Ελλάδα, στις 22 Απριλίου από την Odeon. 

    Δείτε το φοβερό trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ - CENTURION Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top