F IRON MAN 2 - FilmBoy IRON MAN 2 - FilmBoy
  • Latest News

    IRON MAN 2

    Τις πρώτες ημέρες κάθε μήνα το KostasBlog παρουσιάζει τις 3 πιο αναμενόμενες ταινίες του επόμενου. 

    Πριν 10 χρόνια η Gwyneth Paltrow κέρδιζε Όσκαρ, ο Robert Dawney Jr. μια θέση στη λίστα με τους πιο αυτοκαταστροφικούς ηθοποιούς και το Hollywood δεν σκεφτόταν να κάνει ταινίες βασισμένες σε κόμικ. 

    Ποιος θα περίμενε ότι εν έτη 2010, μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες της χρονιάς θα είναι ένα sequel ενός κόμικ της Marvel και ότι συγχρόνως θα βιώναμε την αναγέννηση της καριέρας των δυο ηθοποιών. 

    Κι αν ο Robert είχε τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγα blockbusters στο ενεργητικό του (Sherlock Holmes, Tropic Thunder, The Incredible Hulk), η Gwyneth έχει να παίξει σε εμπορικό χιτ από ...ποτέ! 

    Το σενάριο υπογράφει ο Justin Theroux (μετά από υπόδειξη του ίδιου του R.D.Jr που συνεργάστηκε μαζί του στο Tropic Thunder) και εξελίσσεται χρονικά 6 μήνες από το τέλος του πρώτου, εκτός της πρώτης σκηνής που είναι άμεση συνέχεια της τελικής σκηνής του.

    Ο κόσμος πλέον έχει μάθει τη διπλή ταυτότητα του πολυεκατομυριουχου Τονυ Σταρκ (Robert Dawney Jr.) ως Iron Man, ο οποίος ...



    ...δέχεται τη πίεση της κυβέρνησης, του Τύπου και της κοινής γνώμης να μοιραστεί με τον Στρατό τη τεχνολογία που χρησιμοποιεί, αλλά μάταια.     

    Στο πλευρό του εκτός από τη Gwyneth Paltrow ως Virginia Pepper Pots βρίσκεται αυτή τη φορά ο Don Cheadle (αντί του Terence Howard στο 1) ως War Machine, ο οποίος ήταν η πρώτη επιλογή και για το πρωτο αλλά λόγω ημερομηνιών δε μπορούσε να το κάνει. 

    Όπως συμβαίνει συνήθως, η μαγκιά βρίσκεται στους κακούς. 

    Ο Sam Rockwell είναι ο Justin Hammer (που στο κόμικ ήταν πολύ μεγαλύτερος σε ηλικία), ο αχώνευτος Mickey –ουστ!- Rourke είναι ο Whiplash και ...(ταραμ ταταμ!) η Scarlett Johansson ως η Μαύρη Χήρα που όλοι θέλουμε να παρηγορήσουμε, και που έβαψε τα μαλλιά της κόκκινα πριν πάρει το ρόλο, για να πείσει ότι τον θέλει πολύ αφού η πρώτη επιλογή ήταν η Emily Blunt. 

    Από κοντά και ο Samuel Jackson ως πράκτορας της CIA με συμμετοχή σε πολλά κόμικ της Marvel, με την οποία υπέγραψε συμβόλαιο για 9 ταινίες, μεταξύ των άλλων το Thor, Captain America, Avengers κλπ. 

    Μην απορήσετε αν κάποιοι (ή όλοι) από τους παραπάνω κάνουν κάποια εμφάνιση στο Iron Man 2 γιατί οι φήμες έτσι λένε (ειδικά για τον Edward Norton ως Hulk είναι πιο έντονες). 

    Στη σκηνοθεσία είναι και πάλι ο ηθοποιός Jon Favreau, (που τον θυμούνται όσοι είδαν το Couples Retreat αφού είναι ένας από τους συζύγους) ο οποίος δοκίμασε τη τεχνολογία καμερων IMAX - όπως το The Dark Knight – αλλά αποφάσισε ότι τα εφέ δεν έδειχναν ρεαλιστικά σε τόσο υψηλή ανάλυση. 

    Όπως κάθε Μάιος που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και αυτός ξεκινάει με ένα mega blockbuster (το Iron Man έφτασε διεθνώς τα 600 εκ. δολάρια), στις 7 Μαΐου στην Αμερική, και 7 μερες νωριτερα (29 Απριλιου) στην Ελλάδα.

    Δείτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: IRON MAN 2 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top