F SOLITARY MAN - FilmBoy SOLITARY MAN - FilmBoy
  • Latest News

    SOLITARY MAN

    Από πότε έχετε να δείτε ταινία με τον Michael Douglas που να έχει πολύ καλές κριτικές και αυτό να οφείλεται κατά πολύ στη δική του παρουσία; 

    Προσωπικά, η τελευταία δουλειά του που απόλαυσα ήταν το The Game του David Fincher το 1997, έκτοτε ομολογώ ότι τον αντιμετωπίζω με ειρωνεία και απαξίωση λόγω των επιλογών του. 

    Κι όμως, το Solitary Man είναι φτιαγμένο επάνω του και πιστέψτε με, δεν είναι εύκολο να κουβαλάς μια ταινία όταν σε αυτήν υπάρχουν ονόματα όπως της Susan Sarandon και του Danny DeVito. 

    Ο ρόλος που υποδύεται, αρχικά μπορεί να σας θυμίσει πολλούς παλιούς του χαρακτήρες. 

    Ένας αυτοδημιούργητος επιτυχημένος επιχειρηματίας στο τομέα πωλήσεων αυτοκίνητων που κάποτε μπήκε εξώφυλλο στο Forbes, χάνει τα πάντα μετά από μια μεγάλη απάτη. 

    Η αγάπη του για τις γυναίκες τον κάνει να χάσει και την αξιολάτρευτη ...



    ...γυναίκα του (Susan Sarandon). 

    Επανέρχεται και προσπαθεί να κλείσει μια πολύ καλή δουλειά που θα τον επαναφέρει στο επιχειρηματικό κόλπο, αλλά, ως άνθρωπος που δε μπορεί να ελέγξει τις ορμές του, παραμονές των υπογραφών τη πέφτει στην κόρη (Imogen Poots, η Βρετανίδα από το Me And Orson Welles) της συνεργάτιδας του (Mary-Louise Parker) κάτι που αποδεικνύεται λάθος κίνηση και καταστρέφει το deal. 

    Τα πράγματα χειροτερεύουν όταν η κόρη του (Jenna Fischer) του γυρνά τη πλάτη, έτσι καταλήγει να σερβίρει τραπέζια σε ένα deli ενός παλιού φίλου (Danny DeVito). 

    Κάπου εκεί εμφανίζεται και ο Jesse Eisenberg (πάλι αυτός) σε ένα ρόλο που κι αυτός τον ξέρει καλά, αυτόν του ντροπαλού άβγαλτου αρχάριου εφήβου. 

    Σκηνοθετούν οι άνθρωποι που έγραψαν το Ocean’s Thirteen αλλά και το παράξενο The Girlfriend Experience του Steven Sonderberg, οι Brian Koppelman και David Levien με τον πρώτο να έχει μόνος και το credit του σεναρίου. 

    Όπως είπα και στην αρχή, η δραμο-κομεντί Solitary Man έχει πολύ καλές κριτικές (το 83% στο RT είναι υπερβολικά καλό) και word-of-mouth, και αυτό ίσως εξηγεί το πώς έφτασε να προβάλλεται μέχρι σήμερα σε πάνω από 100 αίθουσες, τη στιγμή που έκανε πρεμιέρα ένα μήνα πριν (21 Μαΐου) σε μόνο 4. 

    Αντίθετα με το προηγούμενο Holy Rollers, το Solitary Man έχει σίγουρα κοινό στην Ελλάδα, και μαθαίνω ότι θα το δούμε από την Odeon, άγνωστο ακόμα πότε. 

    Μέχρι τότε, δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: SOLITARY MAN Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top