F ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΤΖΩΝ - DEAR JOHN - FilmBoy ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΤΖΩΝ - DEAR JOHN - FilmBoy
  • Latest News

    ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΤΖΩΝ - DEAR JOHN

    Γνωρίζετε φαντάζομαι το μύθο που λέει ότι οι περισσότερες γυναίκες απατούν τους συζύγους τους όταν έχει μπάλα στη TV.

    Δε νομίζω ότι ισχύει πραγματικά κάτι τέτοιο αλλά...ειδικά αυτή την Κυριακή 7 με 9 ας κάνει ότι θέλει!

    Κάπως έτσι, αναπάντεχα για πολλούς, το Dear John έγραψε ιστορία καθώς είναι η ταινία που γκρέμισε το Avatar από τη κορυφή του box office μετά από σερί 7 εβδομάδων, στο τριήμερο του Super Bowl, το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό και όχι μόνο, event της χρονιάς στην Αμερική.

    Και για του λόγου το αληθές, να σας πω ότι η Sony Pictures ανακοίνωσε ότι το 84% των θεατών αυτό το τριήμερο ήταν γυναίκες(!) και το 64% κάτω από 21 χρόνων.

    Με περίπου 3.500 αίθουσες να το προβάλουν, το αισθηματικό δράμα του Lasse Hallstrom (The Cider House Rule, 1999) έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο, σχεδόν διπλάσιο από το The Notebook το οποίο χρησιμοποίησε εντέχνως στο promo του.

    Ο συγγραφέας Αρλεκιν, Nicholas Sparks συνεχίζει να γράφει στο ίδιο στιλ και μετά από αυτά τα δυο, είναι έτοιμο και το The Last Song με τη Miley Cyrus για το οποίο έχετε ενημερωθεί με poster και trailer.

    Ο ωραίος στρατιώτης – πεζοναύτης που φεύγει στο πόλεμο και αφήνει πίσω την ερωτευμένη νεαρά, είναι το πιο classic love theme στην Αμερική, όχι μόνο στο σινεμά αλλά και στη μουσική.

    Στο Dear John ο στρατιώτης είναι ο Channing Tatum (G.I.Joe: The Rise of the Cobra) που κατά τη διάρκεια της μικρής παραμονής του στο πατρικό του γνωρίζει τη φοιτήτρια Amanda Seyfried (Jennifer’s Body και σε λίγο Chloe) και ζουν τον έρωτα τους μέχρι εκείνος να φύγει στο πόλεμο κι εκείνη να συνεχίσει τις σπουδές της.

    Η ιστορία εξελίσσεται στις αρχές της δεκαετίας, έτσι δεν υπάρχει facebook, twitter ή Skype για να διευκολύνει (και να από-ρομαντικοποιησει) την επικοινωνία τους, και αν και έχουν email προτιμούν να γράφουν γράμματα.

    Ένας οικογενειακός φίλος (Henry Thomas) με ένα αυτιστικό παιδί που ζητά τη βοήθεια της, ο πατέρας του (Richard Jenkins) που υποφέρει από αμνησία και το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους που αναβάλει την επιστροφή του στη πατρίδα είναι κάποια από τα εμπόδια που ο συγγραφέας βάζει στους δυο.

    Οι καλές γνώμες των θεατών είναι φυσικά αντίθετες με αυτές των κριτικών, αλλά με 57 εκ. δολάρια εισπράξεις μέχρι προχθές δε νομίζω ότι νοιάζει κανέναν.

    Αυτό που νοιάζει κάποιους είναι ότι η τελευταία σκηνή του φιλμ δεν ταιριάζει (!) και υπάρχει λόγος γι’αυτό.

    Πρόκειται για ένα reshoot της τελευταίας στιγμής, μια ατυχής απόπειρα για happy ending, γεγονός που επιβεβαιώνει περίτρανα ότι ένα τίμιο αλλά κακό τέλος για ένα ρομαντικό δράμα είναι απλά αδύνατο να συμβεί στο Hollywood.

    Update: Μολις εμαθα οτι θα το δουμε στην Ελλαδα στις 6 Μαιου απο τη Filmopolis αλλα επιφυλάσομαι.

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΤΖΩΝ - DEAR JOHN Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top