F AVATAR - FilmBoy AVATAR - FilmBoy
  • Latest News

    AVATAR


    **********   9/10

    Το όραμα του James Cameron ήταν ξεκάθαρο στα μάτια του από το 1999.
    Αμέσως μετά τη τρομακτική επιτυχία του Τιτανικού (1997) είχε έτοιμο στο μυαλό του την επόμενη ταινία, το Avatar, ένα φουτουριστικό alien movie που διαδραματιζόταν σε άλλο πλανήτη.
    Στα τέλη του ‘90 όμως η τεχνολογία που χρειάζονταν για τα ειδικά εφε δεν υπήρχε στο σινεμά αλλά και όπου υπήρχε, στοίχιζε. Η σούμα του βγήκε γύρω στα 400 εκατομμύρια δολάρια τότε, ποσό εξωφρενικό για τα δεδομένα ακόμα και σήμερα. Φυσικά κανένα studio δε θα χρηματοδοτούσε.
    Όταν είσαι μπροστά από την εποχή σου...

    Μετά από σχεδόν 10 χρόνια αναμονής, κι αφού μέχρι τότε ασχολούνταν με τη παραγωγή και με ντοκιμαντέρ, μετά από ενάμιση χρόνο στο post production (χρόνος ρεκόρ ίσως για ταινία), και με 230 εκατομμυριάκια κόστος, το Avatar - το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το κόμικ – είναι επιτέλους έτοιμο να βγει το ...Μάη του 2009!

    Και σιγά μην έβγαινε τότε.
    Ο τελειομανης James Cameron πήρε άλλους 6 μήνες παράταση για να τελειοποιήσει τα special εφε και να γίνουν οι απαραίτητες 3D προσθήκες σε επιλεγμένους κινηματογράφους σε όλο το κόσμο! 
    Άλλωστε το 40% της ταινίας είναι ζωντανή δράση και το 60% ειδικά εφε. 
    Έτσι η 20th Century-Fox συμφώνησε για παγκόσμια πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου, ίδια εποχή που βγήκε ο Τιτανικός.

    Το σενάριο, που έγραψε ο ίδιος, μιλάει για έναν πρώην πεζοναύτη τον Τζεηκ (Sam Worthington, ο Αυστραλός που γίνεται εξπέρ στα science fiction μετά και το Terminator) ο οποίος είναι παράλυτος από τη μέση και κάτω.
    Έχει επιλεχθεί να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα Avatar, που θα του επιτρέψει να περπατήσει ξανά.


    Ταξιδεύει στην Πανδώρα, έναν πλανήτη που φωτίζεται από φεγγάρι, καλύπτεται ολόκληρος με πυκνό δάσος-ζούγκλα και διαθέτει απίστευτες μορφές ζωής...κάποιες όμορφες, κάποιες τρομακτικές. 
    Η Πανδώρα είναι και ο τόπος που ζουν οι Ναβι, εξωγήινα ανθρωποειδή πολύ πιο ικανά από εμάς.
    Με τρία μέτρα ύψος, ουρά και ένα έντονο μπλε χρώμα στο δέρμα τους, οι Ναβι ζουν αρμονικά στον πλανήτη τους μέχρι να έρθουν οι άνθρωποι, που ψάχνουν ...για τι άλλο...για πολύτιμους λίθους.
    Απειλούμενοι με την ίδια την ύπαρξη τους, οι Ναβι αποδεικνύουν τις ικανότητες τους στη μάχη και τον κλεφτοπόλεμο.



    Photo Gallery

    Με αυτό το τρόπο ο Τζεηκ μπορεί να περπατάει ξανά.
    Τον στέλνουν στην Πανδώρα ως ανιχνευτή για το στρατό που ακολουθεί, και εκείνος γνωρίζει τις ομορφιές και τους κινδύνους του πλανήτη.
    Μια ομορφιά είναι η Neytiri (Zoe Saldana), ένα θηλυκό με το οποίο ‘την πατάει’ ο Τζεηκ, με τη Ναβι μορφή του πια.
    Όπως καταλαβαίνετε θα έρθει η στιγμή να διαλέξει μεταξύ των δυο κόσμων.

    Αν κάποιοι ένοιωσαν άβολα με τα άσχημα ακριδοειδη αλιεν του District 9 όταν οι κακοί άνθρωποι τους φέρονταν σαν γουρούνια, φανταστείτε πως θα νοιώσουν με τα απολύτως ερωτευσιμα Ναβι, που ζουν σε ένα παράδεισο τον οποίον αξίζουν, και τον οποίο ο στρατός των ανθρώπων καταστρέφει για το χρήμα.

    Παίζουν ακόμη η Sigourney Weaver (όχι, δεν είναι το Aliens του 1986 ξανα), η  Τεξανη με ριζες Dominic Republic και Πουέρτο Ρίκο  Michelle Rodriguez από το Fast And Furious (που άμα είσαι μάγκας πες της ότι χωρίζετε!) και ο Giovanni Ribisi από το Public Enemies.

    Ένα blockbuster του James Cameron με πολύ ντόρο που βοηθήθηκε και από τη μ...η ιδέα να βγάλουν ένα teaser trailer καλοκαιριάτικα που ‘έφτυνε’ στα μούτρα τους φανς!
    Ενώ όλοι μιλάγανε για τα καλύτερα οπτικά εφε στην ιστορία του κινηματογράφου και η ανυπομονησία είχε χτυπήσει κόκκινο, εμφανίστηκε ΕΠΙΣΗΜΑ ένα trailer με εντυπωσιακή εισαγωγή αλλά εφε εποχής Commodore 64 (!!) με τετραγωνάκια που πυροβολούν και ήχο ...packman!

    Αν αξιζει για μια ταινια να δειτε τις φωτογραφιες στη photo gallery, αυτη ειναι το Avatar
    25 stills απο τη ταινια, 3 behind the scenes και 8 wallpapers!
    Καθηστε αναπαυτικα...πατηστε play...και απολαυστε τη. 



    Από την Odeon στις 17 Δεκεμβρίου το απόλυτο blockbuster της χρονιάς και στις ελληνικές αίθουσες.
    Δείτε το trailer.         
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: AVATAR Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top