F ΥΠΟΨΙΑ - CHLOE - FilmBoy ΥΠΟΨΙΑ - CHLOE - FilmBoy
  • Latest News

    ΥΠΟΨΙΑ - CHLOE

    **********   5/10
    Ο γεννημένος στην Αίγυπτο σκηνοθέτης Atom Egoyan χαίρει μεγαλύτερης εκτίμησης στην Ελλάδα παρά στο Hollywood. 

    Η αλήθεια είναι ότι έχει να κάνει καλή ταινία από το 1997 και το Γλυκό Πεπρωμένο του, που είχε και 2 υποψηφιότητες για Όσκαρ, κι ας εργάζεται συνεχώς με ταινίες ανά 1-2 χρόνια. 

    Γι’αυτο που πρέπει να είναι σίγουρος όμως με το Chloe είναι η εμπορική του επιτυχία, καθώς έχει ήδη ξεπεράσει τα 2,5 εκατομύρια δολάρια στις 6 Ευρωπαϊκές χώρες που έχει προβληθεί, έχει εξασφαλισμένα άλλα τόσα σε προπωλήσεις και αναμένει την Αμερικάνικη wide release απόψε. 

    Τους μήνες που προηγήθηκαν η ταινία – remake του γαλλικου θρίλερ Nathalie (2003) της Anne Fontaine, με πρωταγωνιστές την Emmanouelle Beart και τον Gerard Depardieu, συζητήθηκε για πολλούς λόγους. 

    Το Μάρτιο του 2009 τα γυρίσματα διακόπηκαν επ’αοριστου εξ αιτίας...




    ...του ατυχήματος που είχε η γυναίκα του Liam Neeson, Natasha Richardson στο σκι, που επέφερε και τον θάνατο της λίγες μέρες μετά. 

    Το τραγικό είναι ότι λίγες μέρες μετά, ο ηθοποιός επέστρεψε για να ολοκληρώσει τα πλάνα του, τα οποία και προσαρμόστηκαν για να γυριστούν σε 2 μέρες. 

    Εκτός αυτού, είναι ο πρώτος ρόλος της Amanda Seyfried που ξεφεύγει από το γλυκό και γλυκανάλατο κοριτσάκι (παρά το γλυκό όνομα Χλόη) και γίνεται μοιραία γυναίκα, μετά τα Mama Mia, Jennifer’s Body και Dear John, και μάλιστα σε ένα ρόλο που τις περισσότερες φορές κυκλοφορεί γυμνή! 

    Στα παραπάνω, προσθέστε και τα κουτσομπολιά ότι στο τελευταίο μέρος της η ταινία προκαλεί με την ανατροπή της(...) και έχετε ένα αναμενόμενο χιτ. 

    Το στόρι αρχικά φαίνεται απλό.
     

    Η Julianne Moore είναι επιτυχημένη γιατρός αλλά εντελώς ανασφαλής με τον εαυτό της, τον έφηβο γιο της και τον άντρα της (Liam Neeson) που έχει την υποψία ότι την απατά. 

    Εκ πρώτης, δείχνει ένοχος.
    Χάνει τις πτήσεις, μιλάει κρυφά στο τηλέφωνο και δέχεται πικάντικα μηνύματα στο κινητό του. 


    Για να σιγουρευτεί, προσλαμβάνει μια πόρνη πολυτελείας (Amanda Seyfried) για να τον ξελογιάσει και να βρει τις αποδείξεις που χρειάζεται. 

    Αν ήταν μόνο αυτό, δε θα είχαμε ταινία με αξιώσεις, έτσι ο Atom Egoyan παίρνει τα συστατικά ενός τυπικού δράματος και το κάνει ένα Χιτσκοκικο θρίλερ, όταν η σύζυγος αποκτά εμμονές με τη πόρνη...ή το αντίστροφο. 

    Οι κριτικές είναι μοιρασμένες ακριβώς στη μέση ...γι’αυτο ξαναλέω να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας και το trailer. 

    Στην Αμερική κάνει πρεμιέρα σήμερα 26 Μαρτίου ενώ στην Ελλάδα θα το δούμε στις 8 Απριλίου από την Odeon. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΥΠΟΨΙΑ - CHLOE Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top