F Οι Κυνηγοί - Predators - FilmBoy Οι Κυνηγοί - Predators - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Κυνηγοί - Predators

    **********   4/10

    Όταν μιλάμε για μεγάλα francise, το Predator αντέχει λιγότερο από το Alien, δε συμφωνείτε; 

    Αυτός είναι και ο λόγος που έχω μεγαλύτερο ενθουσιασμό για το prequel του Alien του Ridley Scott παρά για το 3ο  sequel (και όχι reboot ή remake που εσφαλμένα γράφουν άλλοι) του Predator, μετά το πρώτο του 1987 και το Predator 2 του 1990 (τα δυο επόμενα Alien vs. Predator έχουν αγνοηθεί). 

    Στην αρχή βέβαια είχε ανακοινωθεί ότι ο μεγάλος Robert Rodriguez (Sin City) θα σκηνοθετούσε, οπότε καταλαβαίνετε ότι τα πράγματα θα ήταν αλλιώς, αν τελικά δεν άλλαζε γνώμη μένοντας απλά στη παραγωγή και το σενάριο. 

    Η επιλογή του Nimrod Antal στη σκηνοθεσία έγινε από τον ίδιο τον Rodriguez, αφού, λέει, του άρεσε πολύ το Vacancy πριν 3 χρόνια, αλλά δε ξέρω αν είχε την ίδια γνώμη αν έβλεπε την επόμενη ταινία του Antal, το φετινό Armored. 

    Όσον αφορά το cast θα υπάρξουν διαφωνίες από αυτούς που πιστεύουν ότι ο Adrien Brody δεν είναι όσο σκληρόφατσα χρειάζεται ένα τέτοιο είδος σινεμά, αν και ο σκηνοθέτης λέει πως ‘ ...αν βάζαμε κάποιον μούσκουλα θα μας κράζατε περισσότερο! 

    Παρόλο που στο King Kong το 2005 στάθηκε μια χαρά, εγώ εξακολουθώ να θεωρώ ότι ...



    ...ρόλοι όπως στο καλό The Brothers Bloom είναι αυτοί που του ταιριάζουν περισσότερο. 

    Στο Splice δεν τον έχουμε δει ακόμα αλλά δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς μια action hero movie. 

    Οι υπόλοιποι 7 του cast (εξαιρουμένων των κομπάρσων που ντύθηκαν predators) είναι ο Danny Trejo, που έχει ξεσκιστεί να δουλεύει καθώς 21 νέες ταινίες του βγαίνουν ως το 2011(!) με κορυφαία το Machete, ο Laurence Fishburne που επίσης έπαιζε στο Armored, ο Topher Grace του Valentine’s Day, η Βραζιλιάνα Alice Braga του Repo Men, ο Mahershalalhashbaz Ali (...έτσι λέγεται), ο Walton Goggins, ο Oleg Taktarov και ο Louis Qzawa Changchien. 

    Αυτοί οι 8 υποτίθεται ότι είναι οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι στη Γη (...ούτε με σφαίρες δε πείθεσαι) και για κάποιο λόγο πέφτουν στο πλανήτη των Predators. 

    Η ταινία γυρίστηκε σε 53 ημέρες και αυτό εξηγεί πολλά, όπως για παράδειγμα το πόσο αστεία φαίνονται τα πλάσματα, κάτι που είμαι σίγουρος ότι δε θα ισχύει με τα πλάσματα του Alien. 

    Review: Απίστευτα προχειρογραμμένο το σενάριο - που μάλιστα γράφτηκε απο 4 ανθρώπους!.

    Ποτέ δεν κατάλαβα ποιος τους εστειλε εκεί κατω και συνεχίζει να στέλνει κουτιά με νέους κηνυγούς και θηράματα, οι χαρακτήρες μένουν εντελώς άγνωστοι (ποιος ειναι τελικά ο Κινέζος, ο γιατρός, ο Danny Trejo ...και όλοι τελικά;) αφού κανείς δεν εξηγεί τίποτε!

    Ελάχιστη δράση (σε ολόκληρη την ταινία βλέπουμε μόνο 3 Κυνηγούς!) σε ένα σκηνικό που θα προσφερόταν για μεγάλα πράγματα - ένας δεξιοτέχνης σκηνοθέτης και σεναριογράφος θα μπορούσαν να κάνουν παπάδες μέσα σ'αυτή τη πυκνή βλάστηση.

    Ο Adrien Brody δεν με πείραξε τόσο σε ρόλο action hero, αντίθετα με τον ανόητο ρόλο του (υπερβολικά ευτραφή) Lawrence Fishburne, που μέσα στη μοναξιά και την απόγνωσή του προτιμά να σκοτώσει τους μοναδικούς ανθρώπους που συναντησε εδώ και καμια δεκαριά χρόνια!

    Να μην ξεχάσω το αστείο φινάλε, λες και ο Predator εχει IQ αμοιβάδας σε άνοια!


    Πεταμένα λεφτά.

    Η πρεμιέρα στην Αμερική και σε πολλές χώρες έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουλίου από τη 20th Century Fox. 

    Το IMDB γράφει ότι την ίδια ημέρα θα έρθει και στην Ελλάδα αλλά στο καλοκαιρινό πρόγραμμα των εταιρειών δεν υπάρχει πουθενά.
    Update: Τελικα η Odeon θα το φερει στην Ελλαδα στις 9 Σεπτεμβριου 2010. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Κυνηγοί - Predators Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top