F SALT - FilmBoy SALT - FilmBoy
  • Latest News

    SALT

    Οι ομοιότητες του Salt με το The Bourne Identity είναι ξεκάθαρες από το poster κιόλας, το logo (‘Who Is Salt?)
    και το στόρι (πράκτορας φυγάς σε αναζήτηση ταυτότητας), και με το Mission Impossible από τις σκηνές δράσης ειδικά αυτές με τα αυτοκίνητα. 


    Σε ένα κινηματογραφικό είδος γεμάτο από τέτοια φιλμ που είναι φίσκα στην αντρίλα, το να αλλάξεις το πρωταγωνιστικό ρόλο από άντρα σε γυναίκα μπορεί να αποδειχθεί έξοχη κίνηση. 

    Αυτό ακριβώς έκανε ο σεναριογράφος του Law Abiding Citizen, Kurt Wimmer ξαναγράφοντας ουσιαστικά όλο το σενάριο το οποίο είχε γραφτεί για άντρα. 

    Μάλιστα ο Tom Cruise ήταν ο πρώτος που προτάθηκε για το ρόλο, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε λέγοντας ότι βαρέθηκε να κάνει ταινίες παρόμοιες με το Mission Impossible (...και έπαιξε στο παρεμφερές Knight And Day και τώρα ετοιμάζεται για το MI 4!) 

    Η Angelina Jolie πάντως έχει δείξει ότι έχει τις αντοχές να ηγηθεί μιας action movie και με το Wanted αλλά και ως Lara Croft στο Tomb Raider - άσχετα αν το τελευταίο ήταν πατάτα – και μάλιστα να κάνει τις περισσότερες ...



    ...επικίνδυνες σκηνές η ίδια. 

    Εκτός αυτού, ως κάτοχος Όσκαρ (για το Girl, Interrupted το 1999) μπορεί να προσθέσει και λίγο συναίσθημα στις σκηνές που μεσολαβούν. 

    Η Εβελυν Σαλτ (Angelina Jolie) είναι μια πράκτορας της CIA που όταν ένας αποστάτης τη κατηγορεί ότι είναι Ρωσίδα κατάσκοπος γίνεται φυγάς προσπαθώντας να βρει το χαμένο σύζυγο της, να καθαρίσει το όνομα της και να αποτρέψει τη δολοφονία του Προέδρου – και όλα αυτά διατηρώντας το make up και φορώντας τα ρούχα του Keanou Reeves στο Matrix. 

    Στο υπόλοιπο cast λίγα πράγματα.
    Ο Liev Schreiber που τον ξαναείδαμε στο Repo Men πρόσφατα και ο Chiwetel Ejiofor από το 2012. 


    Στη σκηνοθεσία είναι ο Αυστραλός Phillip Noyce, με ένα καλούτσικο βιογραφικό που περιλαμβάνει το θρίλερ Dead Calm πίσω στα 80’s, τα Patriot Games και The Saint και το θρίλερ The Bone Collector. 

    Μέσα στο κατακαλόκαιρο στην Αμερική (23 Ιουλιου), μετά το καλοκαίρι στην Ελλάδα (16 Σεπτεμβρίου) από την Audio Visual. 

    Δείτε το trailer.   

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: SALT Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top